|
|
|
... válassza le a karfiolfejeket a szárról, amelyhez a levelek kapcsolódnak. Vágja le a kis virágokat a karfiolfej fürtjeiről.
Forraljon fel vizet egy edényben és helyezze a karfiol darabokat egy párolóedénybe, majd azt helyezze a forró vízzel teli edény fölé. Takarja le a párolóedényt és párolja a karfiolt 15-20 percig.
Az idő leteltével vegye le a párolóedényt a má... |
2022-09-22 19:24:35 |
|
|
|
|
|
|
... természet adja.
Elkészítése nagyon egyszerű!
Az alapanyagokat - minél kisebb lyukú - húsdarálón megtisztításuk után ,,letekerjük", vagy az apróra vágott darabokat turmixgépben törjük össze. Ízlés szerint sózzuk, egy jó órán át állni hagyjuk, majd tetszés szerinti nagyságú befőttes üvegekbe töltjük.
A lezáráskor egy réteg celofánra késhegynyi n... |
|
2016-11-20 16:03:35 |
|
|
|
|
|
|
... köret.
,,MINI" szendvics
Kifliket veszünk, és zsúrkenyér módjára, ferde karikákra vágjuk. Esetleg kenyérbelet szaggatunk ki közepesen kicsi pogácsaszaggatóval. A kifli- vagy kenyérdarabokat megkenjük ízlés szerinti szendvics alapkrémmel. Az alapozáshoz illően teszünk rájuk kaviárt, ringlit, paradicsomot, zöldpaprikát, kis hús- vagy sonkadarabkákat, sajtot, uborkát ... |
2016-08-02 09:54:10 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
|
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... karfiol és burgonya sonkával
Süsd meg az apróra vágott sonkát és a fokhagymákat, melyeket később eltávolítasz. Közben kenj ki egy tepsit, he... |
|
2015-06-17 18:40:56 |
|
|
|
|
|
|
... megvédi az összetevőket és a benne képző gőz segít hogy minden puha és szaftos maradjon. A batyukba szinte bármi kerülhet, húsok, zöldségek, gombák, halak. Arra ügylejünk, hogy nem túl nagy darabokat próbáljuk ezzel a módszerrel megpárolni, inkább kisebb falatokban kerüljenek az alapanyagok a csomagba. A batyukba tehetünk friss zöld fűszereket, szeletnyi citromot és a lezárás előt... |
2015-06-08 23:29:46 |
|
|
|
|
|
|
... zacskóba.Ételízesítő házilag
Elkészítése nagyon egyszerű!
Az alapanyagokat apróra vágjuk, a darabokat turmixgépben törjük össze. Ízlés szerint sózzuk, egy jó órán át állni hagyjuk, majd tetszés szerinti nagyságú befőttes üvegekbe töltjük.
A lezáráskor két réteg celofán közé kés... |
2015-04-21 13:00:53 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát, ha hideg vízzel leöblítjük, és azonnal megkezdjük a tisztítását.
Ha a burgonyák nem egyformák, puhulási idejük sem egyforma. Ezen könnyen segíthetünk, ha a nagyobb darabokat villával vagy tűvel megszurkáljuk.
Akkor lesz igazán aromás és finom a gomba, ha párolás előtt megsózzuk. A sótól levet ereszt és a saját levében párolódik puhára. l A megtisz... |
2015-04-06 18:21:31 |
|
|
|
|
|
|
... olvasztott vajat, és jó hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 1 óra alatt megkelesztjük.
A fánktepsi mélyedéseit kiolajozzuk, a tésztából olajos kézzel nagyobb diónyi darabokat csípünk, hurkát formálunk, és a formába tesszük, végüket összecsípjük. Tetejüket is lekenhetjük kevés olajjal.
200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a fánkokat. Sülés közben elk... |
2015-02-23 22:55:17 |
|
|
|
|
|
|
... kalácsok, egyéb péksütemények újrahasznosítása is jó módszer a spórolásra. Kevés tej, néhány tojás és pár evőkanálnyi cukor hozzáadásával új életre kelthetjük ezeket az amúgy kidobásra ítélt darabokat. Így válhat főfogás a szikkadt zsemléből vagy kelhet új életre a már nem tökéletes állagú kenyér - bundáskenyér formájában.
... |
2015-01-30 23:49:06 |
|
|
|
|