Belépés
A karfiol gyógyhatásairól
... válassza le a karfiolfejeket a szárról, amelyhez a levelek kapcsolódnak. Vágja le a kis virágokat a karfiolfej fürtjeiről.
Forraljon fel vizet egy edényben és helyezze a karfiol darabokat egy párolóedénybe, majd azt helyezze a forró vízzel teli edény fölé. Takarja le a párolóedényt és párolja a karfiolt 15-20 percig.
Az idő leteltével vegye le a párolóedényt a má...
2022-09-22 19:24:35
Készítsünk házilag ételízesítőt.
... természet adja.
Elkészítése nagyon egyszerű!
Az alapanyagokat - minél kisebb lyukú - húsdarálón megtisztításuk után ,,letekerjük", vagy az apróra vágott darabokat turmixgépben törjük össze. Ízlés szerint sózzuk, egy jó órán át állni hagyjuk, majd tetszés szerinti nagyságú befőttes üvegekbe töltjük.
A lezáráskor egy réteg celofánra késhegynyi n...
2016-11-20 16:03:35
Húsvéti recept gyűjtemény
... köret.

,,MINI" szendvics
Kifliket veszünk, és zsúrkenyér módjára, ferde karikákra vágjuk. Esetleg kenyérbelet szaggatunk ki közepesen kicsi pogácsaszaggatóval. A kifli- vagy kenyérdarabokat megkenjük ízlés szerinti szendvics alapkrémmel. Az alapozáshoz illően teszünk rájuk kaviárt, ringlit, paradicsomot, zöldpaprikát, kis hús- vagy sonkadarabkákat, sajtot, uborkát ...
2016-08-02 09:54:10
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Finom falatok
... karfiol és burgonya sonkával

Süsd meg az apróra vágott sonkát és a fokhagymákat, melyeket később eltávolítasz. Közben kenj ki egy tepsit, he...
2015-06-17 18:40:56
Grillre fel! - 2. rész: A bogrács, a batyu és a tárcsa
... megvédi az összetevőket és a benne képző gőz segít hogy minden puha és szaftos maradjon. A batyukba szinte bármi kerülhet, húsok, zöldségek, gombák, halak. Arra ügylejünk, hogy nem túl nagy darabokat próbáljuk ezzel a módszerrel megpárolni, inkább kisebb falatokban kerüljenek az alapanyagok a csomagba. A batyukba tehetünk friss zöld fűszereket, szeletnyi citromot és a lezárás előt...
2015-06-08 23:29:46
Ételeink ízesítésére
... zacskóba.Ételízesítő házilag

Elkészítése nagyon egyszerű!
Az alapanyagokat apróra vágjuk, a darabokat turmixgépben törjük össze. Ízlés szerint sózzuk, egy jó órán át állni hagyjuk, majd tetszés szerinti nagyságú befőttes üvegekbe töltjük.
A lezáráskor két réteg celofán közé kés...
2015-04-21 13:00:53
Konyhai praktikák
... burgonyát, ha hideg vízzel leöblítjük, és azonnal megkezdjük a tisztítását.

Ha a burgonyák nem egyformák, puhulási idejük sem egyforma. Ezen könnyen segíthetünk, ha a nagyobb darabokat villával vagy tűvel megszurkáljuk.

Akkor lesz igazán aromás és finom a gomba, ha párolás előtt megsózzuk. A sótól levet ereszt és a saját levében párolódik puhára. l A megtisz...
2015-04-06 18:21:31
Gyógyreceptek influenza ellen
... olvasztott vajat, és jó hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 1 óra alatt megkelesztjük.
A fánktepsi mélyedéseit kiolajozzuk, a tésztából olajos kézzel nagyobb diónyi darabokat csípünk, hurkát formálunk, és a formába tesszük, végüket összecsípjük. Tetejüket is lekenhetjük kevés olajjal.
200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a fánkokat. Sülés közben elk...
2015-02-23 22:55:17
Spórolós konyha, avagy kiadósan finomat
... kalácsok, egyéb péksütemények újrahasznosítása is jó módszer a spórolásra. Kevés tej, néhány tojás és pár evőkanálnyi cukor hozzáadásával új életre kelthetjük ezeket az amúgy kidobásra ítélt darabokat. Így válhat főfogás a szikkadt zsemléből vagy kelhet új életre a már nem tökéletes állagú kenyér - bundáskenyér formájában.

...
2015-01-30 23:49:06
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Üregi Éva, karfiol gyógyhatásairól, levelek kapcsolódnak, karfiolfej fürtjeiről, karfiol darabokat, forró vízzel, karfiolt 15-20, alapanyagokat &#8211, apróra vágott, réteg celofánra, kifli- vagy, alapozáshoz illően, hozzávalók mindig, benne képző, batyukba szinte, módszerrel megpárolni, batyukba tehetünk, lezárás előt, alapanyagokat apróra, darabokat turmixgépben, nagyobb darabokat, sótól levet, saját levében, fánktepsi mélyedéseit, tésztából olajos, formába tesszük, amúgy kidobásra, szikkadt zsemléből, újrahasznosítása, kenyérdarabokat, sonkadarabkákat, gyógyhatásairól, megtisztításuk, karfiolfejeket, alapanyagokat, megszurkáljuk, párolóedénybe, sorelvalaszto, gyógyreceptek, megkelesztjük, péksütemények, hozzáadásával, összetevőket, összecsípjük, párolóedényt, bundáskenyér, zöldpaprikát, ételízesítőt, turmixgépben, paradicsomot, fokhagymákat, kapcsolódnak, eltávolítasz, elkészítése, evőkanálnyi, alapozáshoz, vöröshagyma, kenyérbelet, alapkrémmel, lekenhetjük, alapanyagok, ízesítésére, ételízesítő, segíthetünk,
© 2013 TVN.HU Kft.